Send bilder og stoff

Foreningen "F-5ens Venner" er en flyhistorisk forening som har sitt fysiske tilhold ved Ørland Hovedflystasjon. Men det betyr ikke at all aktivitet og fokus skal være fra Ørland. Vår forening er en historisk forening for hele landet, og på hjemmesiden skal dette synes. Nå er det lettere for webmaster å skaffe bilder og stoff fra Ørland enn andre steder i landet, og derfor er det viktig at dere som sogner til andre flystasjoner sender materiell til oss. Noe er kommet og det takker vi for, men vi håper på mer. 

Mvh Kåre Petter Sundet, web-master

Vår egen F-5 hangar

Skriv ut PDF


Etter en periode med lite bevegelse i vår forening er det nå blitt mer fart igjen og optimismen rår. Vi har nemlig fått vår egen hangar oppe i Nord. Det er hangar nr 32 som er rimelig godt tatt vare på. Faktisk så var veteranmekaniker Arild Magne Johansen meget entusiastisk på hangarens vegne da han og webmaster var og kikket på bygget. Vi mener at det etter noen dugnadstimer med rydding, vask og malig, samt nytt møblement fra depotet, er kart for å fyre opp kaffetrakteren og vaffelpressa mens vi venter på at vi kan rulle inn vårt eget fly. Arild var så entusiastisk at han mente å kjenne vaffel- og kaffelukta allerede.

Som dere sikkert skjønner er vi i vår iver litt utenfor sannheten, men vi er enige om at det er stor grunn til optimisme. Vi mener det ikke skal så mye til før vi kan flytte inn. 

Vårt eget fly
I miljøet ryktes det at et F-5 fly ikke er så langt unna, og så er et velfylt verktøyskap allerede satt til side i Hangar B. En palle med F-5 utstyr er ankommet fra Bodø, og nå henger bla. en eller flere "Drag Shuter" til tørk i bygget vi i gamle dager kalte for Redningsutstyr.
Vi er som dere sikkert skjønner optimister, men fortsatt er det noen viktige beslutninger som gjenstår og som må bikke vår vei. Det betyr at vi nå bare må vente i spenning.

Bildetekst: Arild Johansen mener det ikke er tid for grilling, men det vil komme. Se forøvrig bildegalleriet under. Det er lagret noen gjenstander i hangaren, men disse lar seg lett flytte.   

Bildegalleri 1 hangar 32