"F-5ens Venner" i arbeid
Venner av jagerflyet F-5 Freedom Fignter møttes i befalsmessa på Ørland Hovedflystasjon onsdag den 23.februar 2011. Hensikten med møtet var å lodde stemningen for å opprette foreningen F-5ens Venner. 28 interesserte flyfolk med bakgrunn fra jobbing på F-5en møtte opp og et interimstyre for videre jobbing med saken ble valgt. Følg med i utviklingen på denne siden.

Vår egen F-5 hangar

Skriv ut PDF


Etter en periode med lite bevegelse i vår forening er det nå blitt mer fart igjen og optimismen rår. Vi har nemlig fått vår egen hangar oppe i Nord. Det er hangar nr 32 som er rimelig godt tatt vare på. Faktisk så var veteranmekaniker Arild Magne Johansen meget entusiastisk på hangarens vegne da han og webmaster var og kikket på bygget. Vi mener at det etter noen dugnadstimer med rydding, vask og malig, samt nytt møblement fra depotet, er kart for å fyre opp kaffetrakteren og vaffelpressa mens vi venter på at vi kan rulle inn vårt eget fly. Arild var så entusiastisk at han mente å kjenne vaffel- og kaffelukta allerede.

Som dere sikkert skjønner er vi i vår iver litt utenfor sannheten, men vi er enige om at det er stor grunn til optimisme. Vi mener det ikke skal så mye til før vi kan flytte inn. 

Vårt eget fly
I miljøet ryktes det at et F-5 fly ikke er så langt unna, og så er et velfylt verktøyskap allerede satt til side i Hangar B. En palle med F-5 utstyr er ankommet fra Bodø, og nå henger bla. en eller flere "Drag Shuter" til tørk i bygget vi i gamle dager kalte for Redningsutstyr.
Vi er som dere sikkert skjønner optimister, men fortsatt er det noen viktige beslutninger som gjenstår og som må bikke vår vei. Det betyr at vi nå bare må vente i spenning.

Bildetekst: Arild Johansen mener det ikke er tid for grilling, men det vil komme. Se forøvrig bildegalleriet under. Det er lagret noen gjenstander i hangaren, men disse lar seg lett flytte.   

Bildegalleri 1 hangar 32